Sonom kiselinom htio otrovati drugove

0
2123

U Srednjoj stručnoj školi u Rožajama izbjegnuta je tragedija kada je petnaestogodišnji L. M, učenik prvog razreda smjera za carinsko zanimanje, iz za sada nejasnog motiva, pokušao da sonom kisjelinom otruje školske drugove S. Š. i B. K, piše Pobjeda.

Prema informaciji iz rožajske policije, L. M. je flašice od soka, u koje je ulio sonu kisjelinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su na prvom gutljaju osjetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta.

Još dvojica učenika su probala tu tečnost, misleći da se njihovi drugari šale, ali su na sreću i oni osjetili neprijatan miris i nijesu progutali tečnost. Učenici su odmah prevezeni do Hitne službe, a potom su upućeni u beransku Opštu bolnicu, gdje su pregledani i gdje je konstatovano da nije bilo posljedica po njhovo zdravlje. Učenik L. M. je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga saslušan u policiji.

Kako su kazali u policiji, tokom saslušanja bio je vidno utučen i ćutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka. Nezvanično, L. K. je ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju tečnost koju je pripremio.

Tužilaštvo je otvorilo istragu i očekuju da će utvrditi motive ovog nemilog događaja. Prema riječima direktora Srednje stručne škole Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

“Znamo da je nedavno izgubio bliskog člana porodice, što ga je jako pogodilo. Njegovo ponašanje ukazuje da ima blagih psihičkih problema. I pored toga nikako nijesmo mogli da zamislimo da bi bio spreman da uradi nešto slično. On je kisjelinu i sokiće unio u školu neopaženo u svojoj torbi, tako da dežurni učenici i profesor nijesu mogli da primijete ništa neobično u njegovom ponašanju. Srećni smo što se ovo nije pretvorilo u tragediju, što nije došlo do posljedica po zdravlje djece. Reagovali smo adekvatno”, rekao je Bećović, ističući da će preduzeti mjere protiv M. L. u okviru zakona.

Ministarstvo prosvjete tražilo izjašnjenje škole

Iz Ministarstva prosvjete juče su Pobjedi kazali da su tražili izjašnjenje Srednje stručne škole u Rožajama povodom ovog slučaja.

Direktor škole Bećović rekao je da su već obavili razgovor sa roditeljem učenika koji je inicijator incidenta i potvrdio da su sva djeca dobro.