Sead Šahman pušten iz pritvora

0
876

Bivši član Odbora direktora “Plantaža” Sead Šahman, koji je 11. jula priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, pušten je danas da se brani sa slobode, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

On je pušten iz Istražnog zatvora na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, uz mjeru zabrane sastajanja sa sa određenim licima.

Podsjećamo, pored Šahmana, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva su 11. jula uhapšeni bivši članovi Odbora direktora “Plantaža” Veselin VukotićBožidar MihailovićÐorđe Rajković, Sead Šahman i Duško Perović.

Tada je uhapšena i Anica Hajduković koja je nakon saslušanja u Tužilaštvu puštena da se brani sa slobode.

SDT ih sumnjiči da su kao članovi Odbora direktora donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnaju, između oštećenog privrednog društva Plantaže 13. jul i OMP Inženjering iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je nanijeta šteta kompaniji, a OMP Inženjeringu pribavljena korist.

Vijeće Višeg suda donijelo je odluku da dva mjeseca produži pritvor Veselinu Vukotiću, Božu Mihailoviću, Dušku Peroviću, Đorđiju Rajkoviću i Seadu Šahmanu za dva mjeseca, odnosno do 11. oktobra ove godine. Međutim, u međuvremenu Šahmanu je ukinut pritvor.

Vukotić je u prijavi označen kao šef kriminalne grupe koji je davao naloge ostalim članovima kako da prikažu odnos sa OMP Engineeringom, u cilju potpisivanja poravnanja. Mihailović je, navodno, postupao po nalozima Vukotića i na,sjednicama borda zastupao stav daje vansudsko poravnanje dobro za Plantaže. Prijavom je obuhvaćena i Verica Maraš, za koju se tvrdi da je pripremala izvještaje koji su trebali da potvrde opravdanost zaključivanja ugovora o poravnanju.

Mjesec i po nakon njihovog privođenja Specijalnom policijskom odjeljenju je dat obavezujući nalog za hapšenje bivše izvršne direktorice Plantaža Verice Maraš kojoj su lisice na ruke stavljene 24. avgusta zbog sumnje da je oštetila kompaniju za više od pet miliona eura.