SDT predložilo pritvor 30 dana za Vukotića, Šahmana, Mihailovića..

0
263

Počinju saslušanja osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju Plantaža. Specijalno državno tužilastvo predlozilo je pritvor do 30 dana za Veselina Vukotica, Seada Šahmana, Boža Mihailovica, Duška Perovića i Đorđija Rajkovića. Kako je nezvanično saopšteno TVCG, odluku o prijedlogu Tužilaštva, danas će donijeti sudija za istragu Višeg suda u Podgorici.

Podsjećamo, bivši članovi Odbora direktora podgoričke kompanije „Plantaže“ uhapšeni su 11. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje da su učinili krivicno djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Oni su kao članovi Odbora direktora donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnaju, između oštećenog privrednog drustva Plantaze 13. jul i OMP Inženjering iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je Plantažama nanijeta šteta, a OMP Inzenjeringu pribavljena korist.

Iz policije je saopšteno da je njih šestoro uhapšeno zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.