Saradnik Velje Nevolje optužio Vulina: Bunker je njegov, tamo je uzgajao travu

0
240

Okrivljeni su se izjašnjavali o dokazima Tužiteljstva za organizovani kriminal. Miljković je iznio optužbe na račun ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina, piše Nova.rs.

Podsjetimo, Belivukova i Miljkovićeva grupa uhapšena je 2021. godine. Sumnja se da je njihova kriminalna grupa djelovala pod paravanom navijačke grupe Principi. Njima se na teret stavljaju najteža djela – ubistva, silovanje, otmice, prodaja droge i oružja.

„Nijedan zločin klana Belivuk-Miljković neće ostati neotkriven. Nakon što smo u kući užasa u Ritopeku pronašli tajnu sobu u kojoj se, osim oružja i eksploziva, nalazio i industrijski stroj za mljevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužiteljstva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da je mašina imala DNK različitih žrtava“, rekao je lani Vulin za N1 kada je u Belivukovoj vikendici pronađena mašina za mljevenje u kojem je pronađen DNK ubijenih ljudi.

Belivuk prvi pomenuo Vulina

Vulina je prvo pomenuo Belivuk kada je rekao da je mašina za mljevenje mesa, u kojem su prema tvrdnjama tužilaštva okrivljeni mljeli žrtve, naknadno donesen u vikendicu u Ritopeku.

„Mašina za meso je tri do četiri puta veća od dimenzija vrata te prostorije za koju tužitelj tvrdi da je mašina pronađena. Ne može proći kroz taj otvor i tu nije pronađena, nego je donesena. DNK je mogao podmetnuti bilo ko. Danima su se tamo šetkali forenzičari i ministar Vulin se fotografisao. Zato tražim da sud pribavi predmet poznat kao ‘ubistvo na šinama’, pa da vidite što se tamo radilo s DNK tragovima. Zamislite što se tek u ovom slučaju radi“, rekao je Belivuk.

Nakon Belivuka je govorio Miljković koji je iznio optužbe protiv Vulina.

„Bunker je Vulinov, on je tu uzgajao marihuanu, kao što je to radio u ‘Jovanjici’. On je napunio mašinu za meso DNK tragovima. I pronađeno oružje je Vulinovo pa predlažemo da bude svjedok i da se ovdje suočimo“, kazao je Miljković, prenosi Nova.rs.

Za sada nije poznato o kojem bunkeru je riječ i radi li se o bunkeru na stadionu Partizana, koji su okrivljeni koristili kao bazu. Nova.rs piše da nije jasno ni kako je tamo bilo moguće uzgajanje trave.