Niković: Hitna primila dvojicu povrijeđenih treći preminuo na licu mjesta

0
5240

Snimak saobraćajne nesreće na koja se dogodila večeras u tunelu Lokve, na putu Berane – Rožaje u kojoj je poginuo, S.K. (29) izazvao je polemiku na društvenim mrežama.

Na objavljenom snimku, čuje se kako okupljeni građani zamjeraju vozaču beranske Hitne pomoći što ne preveze do bolnice osobu koja je u udesu preminula na licu mjesta.

Drektor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković rekao je da su u udesu u tunelu Lokve bile tri osobe, a da je jedna poginula na licu mjesta.

“Koleginica iz beranske Hitne je proglasila smrt na licu mjesta. Ljekarka je čak odradila i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo. Naložila je da se dvoje sa teškim tjelesnim povredama transportuju u beransku bolnicu”, kazao je Niković za Antenu M.

Došlo je, dodaje Niković, do pritiska okruženja na Hitnu i policiju da se lice koje je proglašeno mrtvim transportuje u bolnicu što, napominje, nije praksa.

Zbog pritiska okoline, policija je trasportovala preminulog.

“Na snimku je nesvakidašnja situacija da policija transportuje preminulog do beranske bolnice. Ustaljena je praksa da kad lice premine na licu mjesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i tužioca”, pojašnjava Niković za Antenu M.

Ističe i da je vozilo Hitne pomoći na vrijeme došlo na lice mjesta.

Iz OKC-a je saopšteno da je S.K. preminuo u beranskoj bolnici.