Hadžić: Sraman i za svaku osudu je večerašnji postupak uposlenika službe hitne pomoći Berane

0
2597

Predsjednik SPP u Crnoj Gori Seid Hadžić reagovao je na kako je naveo, sraman i za svaku osudu večerašnji postupak uposlenika službe hitne pomoći Berane.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti.

Po zakonu svako je dužan da, u granicama svojih znanja i mogućnosti, pruži prvu pomoć povrijeđenom ili bolesnom licu dok naša služba hitne pomoći ostavlja povrijedjenog čovjeka na ulici koji je kasnije i podlegao povredama.

Da se kojim slučajem desila ovakva situacija na tranzitnom putu u drugoj državi, a desio se slučaj u svojoj državi, naša služba hitne pomoći je trebala da ukaže pomoć povrijedjenom.

Da su bile dvije službe hitne pomoći na licu mjesta pa da je služba iz Berana ustupila slučaj službi iz Rožaja to bih razumio ali da ostave čovjeka smrtno ugroženog i odvezu se bez grama savjesti je čin koji treba preispitati do detalja i pozvati na odgovornost svakog pojedinca koji je uzrok ovkvog sramnog postupka!!!

Svaka čast policajcima koji su odreagovali na način da su ubacili povridjenog u svoj automobil i odvezli ga do bolnice a sve to nakon što je auto hitne pomoći iz Berana otišao sa lica mjesta ne ukazavši bilo kakvu pomoć povrijedjenom.