subota, april 20, 2024
Naslovna Izdvojene vijesti Ruski mediji: DF stoji iza građanskih protesta

Ruski mediji: DF stoji iza građanskih protesta

0
165

Moskovski dnevnik Komersant piše o završetku procesa za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, ocjenjujući da taj proces ima važan ruski faktor, kao i da lideri Demokratskog fronta uoči izricanja presude računaju na proteste koji se odvijaju u Podgorici.

Glavni optuženi su dvojica ruskih državljana, koje istraga smatra saradnicima ruske obavještajne službe GRU, i dva lidera opozicionog Demokratskog fronta (DF), podsjeća list.

U opširnom tekstu o toku suđjenja, Komersant navodi da lideri DF, uoči donošenja presude, po svemu sudeći računaju na proteste koji se subotom odvijaju u Podgorici.

“Formalno, organizator tih protesta je ‘grupa građanskih aktivista’. Ali svu logistiku, uključujući i dovoženje ljudi autobusimana iz drugih gradova u Podgoricu, organizuje rukovodstvo DF koje to i ne demantuje”, piše list.

List navodi i riječi predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je rekao da optuženi u tom procesu očekuju neki zemljotres ili revoluciju u kojoj bi bili uništeni cio državni sistem Crne Gore i sva arhiva specijalnog tužilaštva.

error: Content is protected !!