Rožajska policija rasvijetlila 4 kradje

0
1736

Rožajska policija je rasvijetlila četiri krivična djela, od kojih dvije krađe i dvije teške krađe. Za ova krivična djela su osumnjičena četiri lica koja u vrijeme izvršenja djela nisu imala 14 godina i nisu krivično odgovorna, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na štetu L.Š. iz Nikšića, krivično djelo su počinili H.H. (14) iz Rožaja i K.R. koji u vrijeme izvršenja nije imao 14 godina i nije krivično odgovoran. Sumnja se da su krađu počinili 08.11. prošle godine kad su iz prenoćišta doo „Wahles“ ukrali mobilni telefon Samsun A5 i 10 eura.

„Službenici OB Rožaje su rasvijetlili krivično djelo teška krađa počinjeno 06.12.2017. godine, na štetu doo „Wahels“ i došli do saznanja da su navedeno krivično djelo počinili, kako se sumnja, K.R. i D.E. koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu imali 14 godina života i nisu krivično odgovorni s obzirom a uzrast. Oni su tom prilikom, kako se sumnja, otuđili dva led televizora marke „Telefunker“.“, navodi se u saopštenju.

„Policijski službenici su, rasvijetlili krivično djelo krađa počinjeno, 30.01.2018 godine, na štetu doo „Wahels“, kojom prilikom je iz ovog prenoćišta otuđen televizor marke „Telefunker”, 240 konvertibilnih maraka i 50 eura. Sumnja se da su ovo krivično djelo počinili K.R. i D.E, koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu navršili 14 godina života i nisu krivično odgovorni. Takođe, rasvijetljeno je i krivično djelo teška krađa počinjeno 26.02.2018 godine na štetu I.M. iz Rožaja, kada je obijen stan i otuđeno 120 eura. Sumnja se da su ovo krivično djelo počinili H.H. (14), K.R. F.I. i A.I, a koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu imali 14 godina života i s obzirom na uzrast nisu krivično odgovorni.“, stoji dalje u saopštenju Uprave policije.

Navode da je o događaju obaviješten tužilac za maloljenike Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama.