Predata dokumentacija za registraciju nove političke partije u Crnoj Gori

0
425

Ministarstvu javne uprave predata je sva neophodna dokumentacija za upis Srpske alternative u registar političkih partija u Crnoj Gori. 

Za predsjednika partije, čiji je skraćeni naziv SRPSKA, a sjedište u Podgorici, izabran je Svetislav Perišić, nekadašnji funkcioner Demokratskog fronta iz Bijelog Polja.

„Srpska alternativa, priznaje Crnu Goru kao nezavisnu državu i članicu NATO saveza, poštuje državna obilježja: grb, zastavu i himnu, te podržava njene spoljnopolitičke prioritete“, navedeno je u saopštenju Srpske alternative. 

Kako navode, osnovni cilj nastanka Srpske alternative je integrisanje Srba u pravni, politički i ekonomski sistem Crne Gore i ulazak srpskog kao konstitutivnog naroda u vlast i sve institucije sistema.

„Neodgovornom dosadašnjom politikom većine srpskih političkih predstavnika u Crnoj Gori – profesionalnih opozicionara, Srbi se ne svojom krivicom nalaze na dalekoj periferiji političke moći i bilo kakvog odlučivanja, pa je mijenjanje te realnosti glavni prioritet u djelovanju Srpske alternative. Crna Gora je domovina svih nas, bez obzira na vjeru, naciju i političko i svako drugo opredjeljenje i ljubav prema državi treba da nas okupi da zajednički radimo na stvaranju uslova za bolji život u njoj“, navode iz SA. 

Kako se navodi, pozdravljaju početak dijaloga između predstavnika Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko – primorske SPC o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, želeći da se što prije postigne obostrano prihvatljivo rješenje, koje će dovesti do smirivanja tenzija u zemlji.