Rahman Husović najozbiljniji kandidat za novog predsjednika Opštine Rožaje

0
1198

Doskorašnji predsjednik rožajskog odbora Bošnjačke stranke (BS) Rahman Husović glavni je kandidat za gradonačelnika Rožaja, piše Pobjeda.

Mjesto predsjednika Opštine Rožaje upražnjeno je nakon što je Ejup Nurković 22. oktobra, poslije skoro šest godina, podnio ostavku na tu funkciju. Istog dana Husović je podnio ostavku na mjesto predsjednika najjačeg odbora Bošnjačke stranke. On je tada naveo da ostavku podnosi iz ličnih razloga.

Ipak, vjerovatnije je da je Husović ostavku podnio jer partije u većini slučajeva praktikuju da predsjednik opštinskog odbora ne može biti i gradonačelnik.

Kako kaže sagovornik Pobjede iz vrha Bošnjačke stranke, Husović je najozbiljniji kandidat za dolazak na čelo Rožaja. –

Rahman Husović

Najozbiljniji je kandidat zbog svojih zasluga i uspjeha.

Bošnjačka stranka je u Rožajama, sa Rahmanom Husovićem na čelu uspjela na posljednjim lokalnim izborima da osvoji apsolutnu vlast. I tada je Husović slovio za jednog od glavnih kandidata za mjesto gradonačelnika, ali je prednost ipak dobio Nurković koji nije istrajao do kraja drugog mandata u fotelji predsjednika Opštine.

Mjesto predsjednika opštinskog odbora je, nakon Husovićeve ostavke, preuzeo nekadašnji predsjednik Skupštine Opštine Rožaje, Husein Kurtagić.