PZP: KATASTROFALNA SITUACIJA U ROŽAJAMA

0
1015

Pokret za promjene Rožaje ukazao je, u saopštenju za javnost, na tešku situaciju u kojoj se nalaze građani Rožaja i sjevera.
-Nažalost, aktivan doprinos ovako teškoj i kompleksnoj situaciji dali su predstavnici Bošnjačke stranke! Ovom prilikom postavljamo nekoliko pitanja javnosti Rožaja, kao i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti!Šta slavi Bošnjačka stranka? Koji su njihovi uspjesi? Da li je njihov uspjeh ukidanje naknada majkama, koje su u ogromnom broju slučajeva jedini izvor prihoda u velikom broju rožajskih porodica? Da li gospoda iz Bošnjačke stranke smatra uspjehom povećanje poreza na dodatu vrijednost (PDV) što za proizvod ima poskupljenje života i životnih namirnica?
Da li se uspjehom Bošnjačke stranke može smatrati ukidanje socijalnih primanja građana koji žive u stanju socijalne potrebe i koji jedva sastavljaju kraj s krajem? Gospodu iz Bošnjačke stranke pitamo koliki je njihov udio u zaduživanju Opštine Rožaje? Ne zaboravimo dug je preko petnaest miliona eura sa tendencijom rasta… Da li i koliko su zaposlili u lokalnoj i državnoj upravi svojih glasača i koji je osnovni meritum za rad u lokalnoj i državnoj upravi? Da li je u pitanju znanje, vještine i kompetencije ili partijska poslušnost i pripadnost- pitaju iz OO PZP Rožaje.
Ističu da je ,,plod retrogradne politike „uspješno” raseljavanje opštine Rožaje, koje se iz dana u dan povećava…
-Najbolji primjer je slika današnjeg „Gornjeg Ibra”, nekadašnjeg giganta i ponosa ne samo Rožaja već i cijele Crne Gore… Današnja slika je mjera i Bošnjačke stranke i Demokratske partije socijalista! Ako slika govori više od hiljadu riječi, onda je današnja slika Rožaja dovoljna i za više od hiljadu riječi… Ne treba zaboraviti najave čelnika Bošnjačke stranke vezano za obnovu ,,Gornjeg Ibra”! Građani Rožaja pamte…Dakle, suština njihovog djelovanja je opstanak na vlasti, kao i očuvanje sopstvenih privilegija! Pokret za promjene Rožaje uvjeren je da Rožajama treba vlast po mjeri svih građana, a ne vlast koja je uspjela da raseli i osiromaši jednu od potencijalima najbogatijih opština, poručili su iz rožajskog odbora PZP-a.