DPS: MI SMO NAJJAČA PARTIJA

0
694

„Želimo da podsjetimo da je DPS više decenija najjača partija na crnogorskoj političkoj sceni, i jedna od rijetkih partija na evropskom prostoru čija popularnost godinama unazad, u kontinuitetu iznosi imeđu 40 i 45 procenata! Ovako visoka podrška birača, predstavlja pravi politički podvig za zemlje koje su prošle tranziciju. Takođe, posmatrano i u regionalnom i širem kontekstu, ovaj rezultat je impresivan“, navodi se u saopštenju DPS-a.

„Činjenica je da Demokratska partija socijalista na svakim novim izborima osvaja gotovo isto ili ubjedljivo više glasova od svih opozicionih partija zajedno. Iz izbornog procesa u proces uglavnom uspijevamo da svojom politikom, a prije svega postignutim rezultatima, animiramo sve više birača. Kao poseban uspjeh ističemo to da Demokratska partija socijalista, kao stranka građanske orijentacije, uživa izuzetno visoku podršku u multietničkim sredinama. Na posljednjim izborima u Mojkovcu imali smo preko 200 glasova više u odnosu na prije četiri godine. Slična situacija je i u Petnjici, gdje je rezultat bolji za oko 300 glasova. U Beranama je broj birača koji su dali glas našoj listi povećan za oko 200 u odnosu na posljednje lokalne izbore. Na Cetinju smo osvojili 45 odsto glasova, u Beranama 46, Petnjici 60, u Mojkovcu 55 posto…. Visoko povjerenje birača čini nam čast i motiviše nas da našu politiku unaprjeđujemo i predano radimo na ostvarenju postavljenih ciljeva“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Sve ostalo su, kako kažu, jalovi medijski spinovi.

„Koji se, doduše, godinama serviraju crnogorskoj javnosti iz istih centara. Koliko su uspješni dokazuje i činjenica da je naša partija uprkos svim hajkama i kampanjama koje su protiv nje vođene, i dalje najjača, sa najsnažnijim uporištem u biračkom tijelu, dok se opoziciono – medijski lobi, koji od izbora do izbora mijenja favorite, sve ove godine sa svoje prilično inferiorne pozicije, nije ni pomakao. Ni uz pomoć našeg dojučerašnjeg koalicionog partnera“, zaključuje se u saopštenju.