Projekti koje realizuje Vlada u Rožajama

0
552

Predstavnici Uprave javnih radova obišli su projekat na rožajskoj planini Štedim, gdje je u toku završna faza izgradnje pristupnog puta do tog lokaliteta. Prema riječima Gorana Škatarića, rukovodioca službe za odnose sa javnošću Uprave javnih radova, u Rožajama se realizuje nekoliko značajnih projekata koji se finansiraju iz vladinog kapitalnog budžeta.

Na Štedimu će u narednom periodu biti građeno novo skijalište u okviru opredjeljenja Vlade da realizuje turističke potencijale na sjeveru, među kojima je i ova planina. U toku je izgradnja saobraćajnice duge oko sedam kilometara i za dvadesetak dana pristupićemo njenom asfaltiranju. U toku je priprema tehničke dokumentacije i izrada idejnog rješenja za ski-centar, a potom ćemo prići izradi glavnog projekta, čija realizacija će krenuti sredinom naredne godine – rekao je Škatarić, naglašavajući da ski-centar i prateći sadržaji Vladu treba da koštaju blizu 20.000.000 eura.

Podsjetio je da Uprava javnih radova u ovoj opštini realizuje nekoliko značajnih investicija.

– Posebno bih izdvojio dječji vrtić koji je u poodmakloj fazi. Vrtić ima oko stotinu mjesta, a njegova vrijednost je oko 1,5 miliona eura. Uprava javnih radova realizuje i projekat gradske tržnice koja bi trebalo da bude predata na upotrebu, takođe, u drugoj polovini naredne godine. Ukupna vrijednost gradske pijace je oko 550.000 eura – rekao je Škatarić i dodao da Vlada preko svojih resora u objekte koje realizuje na području Rožaja ulaže preko 25.000.000 eura.

– Pri samom je kraju realizacija vodovoda u Radetini koji će već naredne sedmice biti predat na upotrebu. Opština sa Upravom javnih radova ima potpisan ugovor i o izgradnji javnih saobraćajnica – rekao je Škatarić.