Đukanović u Njujorku

0
359

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović po dolasku u Njujork, gdje učestvuje na 74. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, imao je susret sa predstavnicima dijaspore u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku.

Predsjednik je izrazio zahvalnost prisutnima i cijeloj dijaspori za lojalnost Crnoj Gori i doprinos stremljenjima naše savremene države, uz konstataciju da i dijaspora predstavlja značajan crnogorski potencijal za blisko bolju budućnost.
Razgovarano je o procesima u našoj zemlji i regionu, u kontekstu integracionih aspiracija, dostizanja evropskih vrijednosti i standarda i povećanja kvaliteta života građana.

Predsjednik će imati priliku da se sretne sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore i u četvrtak nakon istupanja pred Generalnom skupštinom UN-a.

U nastavku posjete, predsjednik Đukanović će danas prisustvovati zvaničnom otvaranju generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine i biće gost na ručku koji za najviše zvaničnike članica UN-a priređuje Antonio Gutereš, kao i na prijemima predsjednika SAD-a Donalda Trampa i Evropskog savjeta Donalda Tuska.