Premijer Marković čestitao 1.maj- praznik rada

0
96
Duško Marković
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i svoje lično, svim zaposlenima 1. maj – Međunarodni praznik rada navodeći da na ovaj dan dijeli sa njima zadovoljstvo da u odnosu na početak mandata Vlade, danas imamo oko 15 hiljada više zaposlenih u Crnoj Gori.
„Cijeli set mjera za unapređenje položaja radnika – poput izmjene radnog vremena u javnoj upravi, uvođenja slobodne nedjelje u sektoru trgovine i povećanja minimalne zarade za 15 odsto sa smanjenjem poreskog opterećenja rada, pozitivno će uticati na kvalitet života skoro stotine hiljada zaposlenih i njihovih porodica. Usljed snažnog ekonomskog rasta tokom prethodne dvije godine, porastao je i bruto domaći proizvod po glavi stanovnika. Prosječna zarada je nominalno povećana, a prema zvaničnim podacima stopa nezaposlenosti žena u 2018. godini bila je na najnižem nivou od obnove nezavisnosti“ – navodi se prvomajskoj poruci predsjednika Vlade.
Premijer Duško Marković izražava posebno zadovoljstvo činjenicom da su uspjesi koje smo postigli u prethodnom periodu, došli kao rezultat dijaloga sa zaposlenima, sindikatima i privredom, koji nastavljamo u zajedničkom interesu.
„U uvjerenju da ćemo udruženi nastaviti da unapređujemo položaj zaposlenih, snažeći građanina i porodicu kao osnovu zdravog i bogatog društva, još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada“ – navodi u prvomajskoj poruci predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.