Otvoren auto put „Arben Džaferi“

0
875
Predsjednik Vlade Duško Marković danas je, zajedno sa najvišim zvaničnicima Republike Kosovo – predsjednicima države Hašimom Tačijem, Skupštine Kadrijem Veseljijem i Vlade Ramušom Haradinajem i sa premijerom Republike Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim, simbolično zajedničkim pritiskom na dugme otvorio autoput „Arben Džaferi“ koji vodi od Prištine do Elez Hana na granici Kosova i Sjeverne Makedonije.
Čestitajući na grandioznom poduhvatu premijer Marković je rekao da je to projekat vizije odgovorne Vlade i odgovorne države.
„Crna Gora se raduje ovom projektu on će približiti i Kosovo i Makedoniju Crnoj Gori i biće od koristi cijelom regionu. Iz iskustva Crne Gore znam da je pokretanje ovakvih projekata veoma teško i zahtjevno. Gotovo je praksa da građani i drugi sa sumnjom gledaju na ovakve investicije i pitaju da li je baš ovaj projekat bio prioritet u odnosu na neke druge možda važnije i kratkoročno korisnije za građane. Ali ovo su projekti vizije. Ovo nije projekat samo za današnje generacije. Za današnje političare i današnju Vladu ovo je ozbiljno opterećenje, ali je projekat za buduće generacije. Hvala vam na agendi povezivanja i prijateljstva između država i čestitam građanima Kosova na ovoj jedinstvenoj prilici koja će će sigurno doprinijeti višem standardu i kvalitetu života“ – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obraćajući se zvanicama.