Osnovana nova Bošnjačka  partija

0
619

Na Inicijativnoj sjednici održanoj danas u Podgorici donijeta je odluka za formiranje Bošnjačke građanske alijanse (BGA).

Kako je iz BGA saopšteno „Vijestima“ nakon održane Inicijativne sjednici tu političku organizaciju činiće širok spektar obrazovanih kadrova.

„Koji žele izaći iz zone komfora kako bi pospješili promjene nastale u društvu, učestvovati u interkulturalnom dijalogu i konačno zakoračili u evropsku grupu naroda“, saopšteno je.

Jedan od osnivača stranke je poslanik sa liste Pokreta Evropa sad, Seid Hadžić, koji će najvjerovatnije i biti kandidat za predsjednika.

„Mi kao društvo imamo i imaćemo izazova u periodu ispred nas sa kojim se moramo suočiti i moramo biti spremni da ih rješavamo. Obzirom na prethodno političko iskustvo pojedinci iz ove grupe, pored ostalih, će neminovno unijeti i živost u politički život Bošnjaka“, rečeno je iz BGA.

Dodaju da je njihova politička orijentacija borba za državu blagostanja, za građansko društvo, a ne usko etničko konfliktno društvo.

„Naša funkcija će biti etička, jer želimo biti nosioci političke odgovornosti. Nastali smo kao odgovor na stanje u društvu u moralnom, karakternom, ekonomskom i socijalnom statusu“.

Na Inisijativnoj sjednici određeni su i timovi za izradu Statuta, te sprovođenju tehničkih radnji za okončanje zakonskih procedura za registraciju ovog političkog subjekta.