Novi masakr u Srbiji- 8 poginulih

0
362

Uroš B. (21) ubio je osam osoba, a ranio 13 u masakru u selu Dubona kod Mladenovca. On je nakon krvavog pira pobegao sa lica mesta i policija i dalje traga za njim. U toku je opsežna pretraga terena i za napadačem se traga helikopterima MUP-a i termovizijskim kamerama, a na teren su izvedeni i policijski psi.

Osumnjičeni ima krivični i prekršajni dosije u vezi sa kršenjem Zakona o oružju i municiji. Među 8 poginulih su mladi policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti i njegova sestra. Pucao je i u nedužnu decu.

Jutro posle nezapamćenog masakra, koji je usledio dva dana posle tragedije u beogradskoj osnovnoj školi, potera još traje, a na terenu su masivne policijske snage – više od 600 pripadnika MUP-a učestvuje u potrazi za teroristom, a akcija Vihor još je na snazi.

07.35 – Pretresena vikendica teroriste u blizini blokiranih sela u kojoj je pronađena veća količina oružja i municije.

07.34 – U tri sela oko Mladenovca došlo je do smene policijskih snaga tako da su potragu na terenu preuzeli sveži pripadnici koji su nastavili da sužavaju obruč oko masovnog ubice – teroriste.

07.30 – Ministar Gašić napustio mesto pucnjave gde je proveo čitavu noć sa pripadnicima MUP-a.

07.00 – Deo policijskih snaga traga i pretražuje sve vikendice, napuštene kuće, češlja i okolne proplanke a stavljena je i blokada koja onemogućava bilo koji automobil da izađe sa tog područja. U potragu su uključeni dronovi i termovizijske kamere.

06.51 – Uključenje iz Hitne pomoći. U 23.01 sinoć Hitna je dobila poziv od MUP-a da je u selu Dubona došlo do masovnog upucavanja. Beogradska Hitna je domah poslala 5 kola, ali mladenovačke i smederevske kolege odmah su reagovale jer nije bilo vremena ni za sekundu čekanja, zbog težine povreda, i počela da prevozi i dovozi ranjene u beogradske bolnice – Urgentni i KBC Mišović.

Svaki milimetar sela specijalci MUP češljaju a u potrazi učestvuju: SAJ brigada, Žandarmerija, Helikopterska jedinica, PU BGD, PU SD. Takođe, na lice mesta izašle su interventna, JZO, kao i termovizijski dronovi, odnosno oprema za noćnu pretragu. Tu su i policijski psi tragači.

Podsetimo, on se sumnjiči za najmanje 8 ubistava i 13 ranjavanja, a u njegovom krvavom piru ubijenu su mladi policajac (20) i njegova sestra.

Kako se nezvanično saznaje na licu mesta, navodno je Uroš B. (21) nakon svađe u školskom dvorištu u Mladenovcu otišao do kuće gde je uzeo automatsku pušku i krenuo u užasan pir. On je oko 23 sata ubio nekoliko osoba u Mladenovcu, Duboni i Malom Orašju.