Ministri Vučinović i Nuhodžić posjetili u Beranama Igora Tomkića

0
415
Ministri Vučinović i Nuhodžić posjetili u Beranama Igora Tomkića: Tu smo da prenesemo poruku Vlade da je Crna Gora Vaša država koja će Vas zaštititi
Ministri Marija Vučinović i Mevludin Nuhodžić posjetili su danas Hrvata Igora Tomkića koji je prethodnih dana napadnut i tom prilikom izrazili punu podršku Vlade i“ dogovorili hitnu materijalnu pomoć za obnovu objekta koji mu je zapaljen.
„Atmosferi koja je dovela do ovog slučaja u Beranama doprinijeli su određeni pojedinci sa retrogradnim idejama i nacionalističkim porivima, što je rerogradno i opasno, a što država Crna Gora neće dozvoliti” – rekao je ministar Nuhodžić.
Rekao je da su on i ministarka Vučinović u Beranama kako bi ohrabrili porodicu Tomkić i prenijeli im poruku Vlade da je Crna Gora njihova država koja će ih zaštititi.
“Napad na porodicu Tomkić je napad na Crnu Goru, multietničku i miltivjersku, a ove vrijednosti su najveće bogatstvo Crne Gore po čemu je prepiznatljiva u regionu i šire” – rekao je ministar. Dodao je da će državne institucije učiniti sve da otkriju počinioce i nalogodavce ovog gnusnog i kukavičkog čina, da ih privedu pravdi te da budu najoštrije sankcionisani. Takođe ćemo, rekao je ministar, utvrditi i odgovorniost za eventualne propuste u zaštiti porodice Tomkić.
„Crna Gora je na ovakve izazove znala da odgovori i kada je bila slabija. Crna Gora je jaka i biće dovoljno jaka da odgovori na ovaj čin. U Crnoj Gori niko nije i neće moći da svoje ciljeve ostvaruje nasiljem i vandalizmom” – rekao je ministar Nuhodžić.
Ministarka Vučinović je rekla da je posjetila porodicu Tomkić i kao članica Vlade, ali i kao sunarodnica porodice Tomkić.
„Apeliram ne samo na institucije državne nego i na lokalne institucije, na lokalnu upravu i na kompletno društvo“ – rekla je ministarka Vučinović dodajući da je Vlada je na jučerašnjoj  sjednici donijela odluku da se urgentno novčano pomogne porodici Tomkić, kako bi se sanirala materijalna šteta, a porodica Tomkić vratila svakodnevnom zivotu.
Igor Tomkić je je rekao da ga posjeta dvoje ministara ohrabruje i daje mu nadu da će uspjeti da se izbori sa problemima u kojima se našao i da će nastaviti da normalno živi“.