MEDOJEVIĆ UVRIJEDIO BOŠNJAKE MUSLIMANE

0
1957

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević na svom Fejsbuk profilu napisao je sljedeći komentar: “Glasati danas za Mila Đukanovića je potpuno isto kao poturčiti se. Prodati vjeru za večeru, dobrovoljno. Bez pritiska”, pišu Dnevne novine.

Za predstavnike građanskih i nacionalnih partija, ova Medojevićeva izjava je skandalozna i beskrupulozna.

Portparol Bošnjačke stranke Sead Šahman u izjavi Dnevnim novinama kaže da ovakvo obraćanje Medojevića najviše govori o njemu samom i njegovoj političkoj ideologiji.

“Govori o političkoj ideologiji kojoj Medojević otvoreno pripada već duži niz godina i o tome kako on doživljava bošnjačko-muslimanski narod. Vjerujemo da su takvi pokliči iza nas, a mi želimo da gledamo kroz prozor budućnosti. No, to je njegov lični stav. Glavni odbor Bošnjačke stranke je izglasao dobar izbor i očekujemo da Đukanović pobijedi već u prvom krugu, čime će Crna Gora nastaviti putem očuvanja stabilnosti i EU integracija”, kazao je Šahman.

Poslanik i član predsjedništva DPS-a Halil Dukovićnaglašava da je Medojević ovom skandaloznom izjavom, prije svega, beskrupulozno uvrijedio građane islamske vjeroispovijesti, ali i sve one dobronamjerne ljude koji Crnu Goru prepoznaju kao svoj dom i oazu mutietničkog i multivjerskog sklada.

“Tako nevaspitano vrijeđati bilo koga na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, može samo čovjek i političar koji ne želi dobro ni ovoj državi ni njenim građanima, kako god se zvali i izjašnjavali. Medojević je ovim skandalom ujedno i razotkrio ukupnu ideju politike koju predstavlja njegov, Mandićev, Bečićev i Abazovićev predsjednički kandidat. Čvrsto sam uvjeren da nijedan građanin Crne Gore neće i ne može nasjesti na prevaru koju pokušavaju da im podmetnu na predsjedničkim izborima”, kazao je Duković Dnevnim novinama.

Prema njegovim riječima, sada je sasvim jasno da je Đukanović jedini kandidat koji predstavlja istinski građansku, multivjersku i multinacionalnu Crnu Goru, te da će, kako je naveo, kao njen predsjednik, uz podršku svih manjinskih naroda, nastaviti da gradi skladno, stabilno i napredno društvo.

Iz Socijaldemokrata su u izjavi za Dnevne novine naveli da ne žele da gube vrijeme na komentarisanje nebuloznih izjava.

“Želimo da čestitamo skoro ucijelo ujedinjenoj opoziciji na njihovom kandidatu za predsjednika kojeg su autori ovakvih gnusnih i necivilizacijskih neistina predložili i onima iz malog ostatka te “evropske, građanske i multietničke”, opozicije koji sa ovakvima žele da mijenjaju na bolje Crnu Goru”, poručio je portparol SD Stefan Šušter.