Premijer Marković na Samitu Nato-a

0
100
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je pred početak Samita NATO-a, koji se održava u Londonu, da je sastanak lidera zemalja saveznica dobra prilika za Crnu Goru da potvrdi svoju pripadnost Alijansi koja je od krucijalnog značaja za našu bezbjednost, ali i za bezbjednost regiona u cjelini.
„Danas na Samitu očekujem važne odluke koje će unaprijediti politike samog NATO-a i naravno ojačati njegovu sposobnost da doprinosi globalnom miru i stabilnosti. Sedamdeset godina je Alijanse, vjerujem da će i ovaj datum osnažiti sposobnost Alijanse kao političkog i bezbjednosnog globalnog aktera u budućnosti“ – rekao je predsjednik Marković prilikom dolaska na Samit.
Na pitanje novinara da li će Balkan biti tema o kojoj će biri riječi na sastanku lidera premijer Crne Gore je odgovorio potvrdno.
„Danas će NATO sasvim sigurno potvrditi svoju opredijeljenost Zapadnom Balkanu i politici proširenja kada je u pitanju Zapadni Balkan. Danas je Sjeverna Makedonija prisutna na Samitu“ – rekao je naš premijer.
Na sastanku učestvuje, pored predsjednika država ili vlada članica NATO-a i generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.