Krivokapić se sastao sa Hojlom

0
24

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić danas se, u okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, sastao se sa predsjednikom Donjeg doma tamošnjeg Parlamenta Lindzijem Hojlom.

Krivokapić je kazao da Crna Gora želi da radi na jačanju političkog dijaloga sa Velikom Britanijom, istakavši da potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa predstavlja i činjenica da je 2018. obilježeno 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije zemlje. 

„Crna Gora se nalazi u specifičnom, reformskom, tranzicionom i istinski proevropskom poletu! Želimo da učimo od najiskusnijih i da sarađujemo sa najboljima. Mi imamo zavidnu istoriju zborova i parlamentarizma, ali svakako da imamo šta da naučimo od jednog od najstarijih i najuglednijih Domova u kojima se njeguje polemički i kritički duh, ali i duh odgovornosti, duh tolerancije i zajedništva koji ima za cilj opšte dobro Ujedinjenog Kraljevstva“, poručio je Krivokapić.

Hojl je, kako je navedeno u saopštenju Vlade, poručio da Ujedinjeno Kraljevstvo želi da osnaži prijateljstvo dvije zemlje, te da unaprijedi parlamentarnu i ekonomsku saradnju. On je istakao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformski put Crne Gore i da su spremni da pruže svu neophodnu ekspertsku pomoć.