Joković: Što se tiče SNP-a veliko doviđenja Krivokapiću i ovoj Vladi

0
482

„Dali smo sve za ovu Vladu, a ona je zatvorila vrata SNP-u tako da to nije dopustivo“

Što se tiče SNP-a veliko doviđenja Krivokapiću i ovoj Vladi ovako formiranoj. Dali smo sve za ovu Vladu, a ona je zatvorila vrata SNP-u tako da to nije dopustivo.

To je saopštio večeras predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je, gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti zajedno sa Ervinom Ibrahimovićem iz Bošnjačke stranke, Dragan Krapović em (Demokrate) i Milošem Konatar om iz URE, rekao da „neki podržavaju, neki ne aktuelnu Vladu.

„Ova Vlada je izgubila toliko podrške za kratko vrijeme. Želimo da ostane ova parlamentarna većina pojačana sa nacionalnim manjinama i to bi bilo najbolje rješenje za Crnu Goru. Treba da vidimo kad i kako i da li će uopšte biti izglasavanje nepovjerenja ovoj Vladi.

DF ne podržava Vladu, mi ne podržavamo, opozicija takođe. Poslije svega što se dešavala bilo bi najkorektnije da rasteretimo političku scenu i da premijer izađe u parlament i traži podršku 41 poslanika i da se ne ubacaju analogije „ovaj je izdao“, „ovaj će sa ovim“, „ovaj će platiti““, rekao je Joković.

Govoreći o Memorandumu koji su juče potpisali URA, SNP, CIVIS i manjinske stranke naglasio je „nijesmo dužni nikome da podnosumo izvještaje šta ćemo kada i sa kim potpisivati“.

„Bili smo u koaliciji „Za budućnost Crne Gore“, ali mi smo SNP stariji od DF i bilo koje druge partije. Mi smo uvijek samostalno odlučivali u svemu. Šta se loše našlo u ovome, ovo je poruka da Crna Gora više nije ista“, rekao je Joković.

Istako je da u SNP-u žele „pomirenje u Crnoj Gori“.

„Volio bih da svi čitaju onako kako je napisano, a ne da razvijaju maštu je li zbog ovoga ili onoga. I ako pitate je li zbog buduće Vlade? Jeste. Zbog buduće Vlade u kojoj treba da budu nacionalne manjine“, rekao je Joković.