Izložba dizajnerskih radova „Kula“ Ahmeta Ademagića 10. oktobra u Podgorici

0
290

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore organizuje samostalnu izložbu dizajnerskih radova pod nazivom „Kula“ slikara Ahmeta Ademagića. Izložba će biti otvorena 10. oktobra 2022. godine (ponedeljak) u 19 časova u Izložbenom holu Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović” u Podgorici.

Izložbu će otvoriti mr Aldemar Ibrahimović.

Ahmet Ademagić je rođen 1945. godine u Rožajama. Srednju likovnu školu, smjer za primijenjenu umjetnost, završio je u Sarajevu 1967. godine. Višu pedagošku školu, odsjek za likovno vaspitanje, 1972. godine završio je u Prištini, a Filozofski fakultet u Skoplju – grupu istorija i istorija umjetnosti, 1975. godine.

Raskošnim bojama i sigurnim potezima radi akvarele znamenitih objekata iz zavičaja i starih zaborabvljenih kuća. Imao je nekoliko samostalnih izložbi, a izlagao je na više od 20 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, najčešće sa Likovnim klubom ,,Kula’’iz Rožaja.

Zastupljen je u Leksikonu slikara pripadnika manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”. Dobitnik je najvećeg priznanja Opštine Rožaje za izuzetne rezultate u oblasti kulture i umjetnosti Nagrade ”30. septembar”. Njegova umjetnička djela se nalaze u brojnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.