DPS: Abazović smijenio Kenteru zbog paničnog straha da je istraga ANB potvrdila veze premijera sa ruskim službama i švercom cigareta

0
306

Smjena v.d. direktora ANB Sava Kentere je grubi čin Abazovićeve odmazde zbog akcije koju je ova agencija vodila protiv lica povezanih sa ruskom službom, ali i izraz straha da će kraci istrage koju je ANB pokrenuo povodom suzbijanja ruskog uticaja, dovesti do samog premijera. Takođe, smjena Kentere je poruka svim institucijama i pojedincima koji se bave istragom šverca zaplijenjenih cigareta pod kišobranom vrha države, kako će proći ukoliko se usude da do kraja istraže ko stoji iza ovog kriminalnog čina.

Uvjereni smo da je današnji nervozni Abazovićev potez diktiran od strane njegovih mentora koji dolaze iz parapolitičkih i kriminalnih krugova. Današnja odluka je jasno priznanje Dritana Abazovića da ga je strah od ishoda istrage, odnosno da je Rade Milošević, kao starješina organa u okviru koga se sprovodilo krijumčarenje cigareta, imao zeleno svjetlo svog partijskog šefa i predsjednika stranke, za sve što je radio.

Dajemo podršku nadležnim institucijama da uprkos ovakvim i sličnim pritiscima, do kraja istraže ovo ali i sva druga krivična djela u kojem su pojedinci iz državnih organa, predvođeni Abazovićem, imali namjeru da nanesu neprocjenjivu štetu državi Crnoj Gori.