IZ KASE DRŽAVNE APOTEKE ROŽAJE NESTALO 17.000 EURA

0
1421

Državna apotekarska ustanova “Montefarm” podnijela je prošle sedmice Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv nekoliko zaposlenih u toj kompaniji.

Prijava je podnesena nakon što je popisom utvrđeno da u kasi rožajske apoteke, navodno, nedostaje značajna suma novca. Izvori tvrde da je u rožajskoj apoteci utvrđen gubitak od najmanje 17 hiljada eura.

Prema nezvaničnim saznanjima, krivična prijava je, između ostalih, podnijeta i protiv šefice državne apoteke u Rožajama Merime Zejnelagić.

“Što se mene tiče, ja ne osjećam krivicu”, rekla je juče Zejnelagić.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Rožajama, Armin Selmanović, kazao je juče da im je podgoričko tužilaštvo dostavilo 15. februara krivičnu prijavu, koju je “Montefarm” podnio protiv više osoba zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

“U konkretnom slučaju za sada ne mogu dati informacije o navodima krivične prijave, radnjama koje su preduzete ili se preduzimaju, jer bi mogle uticati na vođenje postupka”, rekao je Selmanović.

Iz Montefarma juče nijesu odgovorili protiv koga su i zašto podnijeli krivične prijave, koliki je manjak utvrđen popisom i da li apotekari koje sumnjiče i dalje rade u toj apoteci ili je do zavšetka istrage traženo od njih da ne dolaze na posao.

Zejnelagić je juče rekla da je od prošle sedmice na bolovanju.

“Dala sam izjavu nadležnima i nakon toga sam na bolovanju. Za više informacija obratite se Montefarmu”, kazala je ona.

Iz Montefarma, kojim rukovodi Radoman Dragaš, nijesu htjeli da govore o navodnom manjku u kasi apoteke u Rožajama.

“Do okončanja postupka nadležnih organa, Montefarm neće davati izjave”, kazali su iz te državne ustanove.

Kako nezvanično saznajemo apoteka je u Rožajama bila zatvorena u petak jer su svi zaposleni bili pozvani na sastanak u upravu Montefarma u Podgorici.

U Rožajama radi jedna državna apoteka – Montefarm, a ljekove na recept građani mogu da dobiju u još tri privatne koje imaju potpisan ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje.