Husović: Rožajci su dobrim djelima pisali istoriju ovog kraja, freskopis unio nemir među građane

0
593

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović oglasio se povodom ikonopisa u crkvi „Ružica“ čiji su motivi izazvali negodovanje lokalne javnosti.

„U bogomoljama ne bi trebalo da se nalaze motivi koji unose nemir među ljude. Podjele u društvu ne vode prosperitetu, naročito one koje udaraju na vjekovne univerzalne vrijednosti. Crkva „Ružica“ simbol je solidarnosti i dobrih odnosa u našoj lokalnoj zajednici.

Kao predsjednik Opštine u čijem je fokusu interes svih građana, smatram da je freskopis na zidu objekta nije u skladu sa našim zajedničkim društvenim nasljeđem, te da nije odraz religijskih i duhovnih uvjerenja koja afirmišu poštovanje među ljudima.

Rožaje je poznato po vjekovnom međuvjerskom i međuetničkom skladu a Rožajci kao dobročinitelji koji su svojim dobrim djelima pisali strane istorije ovog kraja. Smatram da će građani Rožaja, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, nastaviti da njeguju dobre odnose i da ćemo dodatno snažiti prijateljstva po čemu smo uvijek bili prepoznati“, napisao je Husović.