Husović pozvao Rožajce da se pridržavaju vladinih mjera

0
2

Poštovani građani, u skladu sa novonastalom situacijom koja se odnosi na prevenciju pojave korona virusa, molim vas da se strogo i bez izuzetaka pridržavate privremenih mjera koje je država usvojila kako bi zaštitila život svakog pojedinca od ove zarazne bolesti koja je prerasla u pandemiju.
Od neprocjenjive je važnosti da budemo strpljivi i da se ujedinjenim snagama, pojedinačnom i kolektivnom odgovornošću suprotstavimo ovom izazovu.
Lokalna samouprava je, slijedeći preporuke Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje, utvrdila set mjera koje se odnose na njene zaposlene kao i na sve građane. Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti, Komunalna i Granična policija, tim ljekara iz rožajskog Doma zdravlja te druge nadležne službe pojačavaju režim rada i budno prate epidemiološku situaciju u našoj opštini kao i tok impelementacije privremenih mjera.
Želim da istaknem da je u pripremi i Plan aktivnosti u slučaju pojave zaraze sa jasno utvrđenim djelovanjima i obavezama pojedinaca i institucija. Zajednički rad svih aktera koji su na lokalnom nivou uključeni u prevenciju širenja virusa biće koordiniran a njegovi rezultati umnogome će zavisiti od odgovornosti svake osobe.
Sa mojim saradnicima i Opštinskim timom za zaštitu i spašavanje koji okuplja stručnjake iz brojnih oblasti na raspolaganju sam danonoćno svim građanima i spreman za preduzimanje svih mjera koje se odnose na dalju prevenciju pojave virusa kao i na hitnu reakciju u slučaju eventualne evidencije zaraženih osoba.
O svim narednim koracima koji će se sprovoditi u cilju sprečavanja zaraze bićete blagovremeno obaviješteni.