Husović: Dijaspora daje glas čovjeku koji je sačuvao mir

0
1088

Predsjednički izbori koji nam slijede u Crnoj Gori su nova prilika za preokret. Imamo novu šansu da se vratimo na poziciju lidera u regionu i da konačno prekinemo agoniju koja traje od 2020.godine, poručio je predstavnik Odbora grupe građana Rožaja u dijaspori, Anes Husović.

Prethodna , „apostolska“ i trenutna krnja i nefunkcionalna tehnička Vlada cijelu Crnu Goru, a posebno multikulturalne sredine na sjeveru, kakvo je i naše Rožaje drži u stanju kulturno-obrazovne okupacije. Iz Rožajske crkve nam šalju huškačke poruke prožete mržnjom prema Bošnjacima, narodu čijim je novcem i voljom baš ta crkva sagrađena. Nadležni ne reaguju!“, poručuje Husović. 

MUP, dodaje Husović, nijemo ćuti kao i ministar pravde.

„Koji svojim prisustvom uveličava neustavnu proslavu dana entiteta Republika Srpska, a Crnom Gorom u zadnje tri godine nerijetko odzvanja „Leleču Turci, kukaju bule“. Napadi na prostorije Islamske zajednice u Pljevljima uz poruku: „Polećela crna ptica Pljevlja biće Srebrenica“, do danas su ostali pod velom tajne. Svi ti događaji su uslijedili oživljavanjem duhova devedesetih godina nakon dolaska na vlast aktuelne političke elite. Ko god odluči da svoj glas da onima koji na sve ovo ćute i prikrivaju, nije prijatelj našoj multinacionalnoj državi“, kaže Husović. 

Obaveze i prava crnogorskih državljana u dijaspori, kako kaže Husović, sadašnja vlast uzima zdravo za gotovo i tumači onako kako njoj odgovara.

„Naši novci su im dragi, a naši glasovi na izborima suvišni. Zašto? Zbog toga što su svjesni činjenice da će Rožajci i sva crnogorska dijaspora doći u svoju domovinu, iskoristiti biračko pravo i dati glas čovjeku koji je sačuvao ogroman broj nedužnog naroda iz susjedne nam države Kosovo, čovjeku koji je sačuvao muslimane na sjeveru Crne Gore, predsjedniku koji nas je uveo u NATO. Pa zar treba da se ne odazovemo takvom čovjeku koji je u najgorem vremenu sačuvao državu od rata dok su njegovi protivnici oni koji nam i dan danas prijete fašističkim obilježjima?“, pita Husović. 

Kaže da slobodnomisleći i nezavisni ljudi i dobro znaju šta nam je činjeti da svoju domovinu spase iz velikosrpskih kandži.

„Glas dajemo čovjeku koji je sačuvao mir. Nećemo dozvoliti ni mi, ni naše familije u Crnoj Gori da nas ponize i kupe. Vojvode koje se diče državljanstvima drugih zemalja, politički diletantni, nevješti i nedobronamjerni članovi ‘Evrope sad’ kao ni Demokarate Alekse Bečića nemaju šta da traže na našim vratima. Dostojanstveno i slobodno, onako kako zakon nalaže, zaokružićemo ono ime koje nas je sve ove godine ponosno predstavljalo u svijetu. Milo, nego ko?“, poručio je Husović.