Hadžić: Nasušna potreba da se politika u Crnoj Gori mijenja iz temelja

0
564

Nasušna potreba da se politika u Crnoj Gori mijenja iz temelja, više je nego očigledna decenijama unazad. Istakao je u obraćanju građanima predsjednik SPP-a Seid Hadžić. Njegovobraćanje prenosimo integralno.

Svakim danom počev od 2020. godine, vjetrovi promjena su jači zbog vaše iskrene podrške i zato vam hvala na hrabrosti i odlučnosti da stanete na crtu odlazećem sistemu i snažno mu se suprotstavite.

19.marta 2023. godine, u nedjelju, pokazali ste da razumijete naše poruke i prihvatate naše preporuke proizišle iz potrebe da se zajedničkim snagama borimo za dobro i pružamo otpor zlu.
Izašli ste na birališta potvrđujući da je moguće srušiti svaki nakaradni sistem, ne samo ovaj, i na tome vam još jedno veliko hvala.

Ovakvim izborom, kao i svojom širinom u razumijevanju političkih trendova, Stranka Pravde i Pomirenja je pokazala da mi nikada ne odustajemo od principa, te da prihvatanje partnerstva ne znači asimilaciju, već naprotiv, zadržavanje autentičnosti u okvirima (samo)poštovanja. Kroz naš stranački program istakli smo princip pravednosti za sve, bez obzira na religijsko, nacionalno ili neko drugo obilježje.

Čvrsto vjerujemo i snažno ćemo se boriti za to da je građanska, evropska Crna Gora – članica NATO-a i buduća članica Evropske unije jedini ispravan politički put, te su ovi izbori još jedan pokazatelj rasta politike centra i da se konstantno širi konsenzus oko njene evropske budućnosti.

Male pobjede imaju svoju veliku simboliku, a ovom ste nam dali obavezu i odgovornost na koju smo spremni. Okrenimo se jedni drugima, gradimo zajedničku budućnost za dobro svih nas i naših pokoljenja i nastavimo borbu za opstanak, snagom koja se ogleda u mudrosti, hrabrosti i jedinstvu.