Hadžić: Moja ostavka je delimično prihvaćena od strane Predsjedništva SPP-a

0
374

Radi javnosti, a imajući u vidu novonastalu situaciju u SPP-u integralno prenosimo saopštenje Seida Hadžića bivšeg predsjednika SPP Crne Gore.

Od održavanja trećeg Kongresa stranke gdje sam izabran jednoglasno za predsjednika Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori, a na moj predlog Kongresu je izabran i moj tim ljudi za koje sam u tom trenutku smatrao da mogu da nose ideju i viziju stranke i da realizuju Program stranke, krenuo je vidljivi rast SPP-a.

Pa da krenemo redom :

 • Kroz izborne cikluse SPP-e je ostvario najbolji rezultat od osnivanja, politički vukao dobre poteze.
 • Povratili smo parlamentarni status u Skupštini opštine Rožaje sa 2 odbornika što je najveći uspjeh od postojanja SPP-a.
 • Izašli na izbore u osam opština i u svakoj poboljšali rezultat.
 • Kao lider partije uspostavio sam saradnju sa liderima PES-a, Spajićem i Milatovićem, i učinio da SPP bude prihvaćen od PES-a kao istinski partner.
 • SPP je odmah po najavi kandidature Pokreta Evropa sad za predsjedničke izbore prepoznao istorijsku šansu da kandidat ovog pokreta bude novi predsjednik Crne Gore i smijeni Đukanovića što je i bio naš dugogodišnji cilj.
 • Podržali smo Jakova Milatovića da bude novi predsjednik Crne Gore.
 • Potpisali Sporazum, koji je od velikog značaja za bošnjački narod u Crnoj Gori.
 • Zajedno smo vodili kampanju i izvojevali pobjedu koju je SPP slavio kao svoju.
 • Sve ovo krunisali zajednickim iftarom (po prvi put u istoriji CG) u Ramzanu sa cjelokupnim državnim i političkim vrhom CG na oduševljenje i zahvalnost za pažnju i poštovanje svih muslimana CG a sve to u saradnji, koordinaciji i ideji koja je potekla od SPP i predsjednika Milatovića.
 • Sa svojim timom smo pregovarali i o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, što je zdušno prihvaćeno od strane oba subjekta.
 • Kao lider partije lično sam dogovorio sa liderima PES-a i obezbijedio da SPP dobije visoko mjesto na listi Pokreta Evropa sad, i samim tim siguran parlamentarni status.
 • Ovim su se stvorili uslovi da se ciljevi SPP-a zastupaju na državnom nivou i u CG parlamentu.

Da, tačna je informacija da sam podnio ostavku na mjesto predsjednika Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori. O razlozima ne želim sada i u ovom trenutku da govorim.

Da, dužan sam demantovati i reći da je netačan razlog koji navode Vijesti u svojoj ranijoj objavi kao i neki navodi iz saopćenja SPP-a a koje ne želim komentirati, iako ih smatram ishitrenim, ali ubijeđen sam i vjerujem da ćemo u narednom periodu i, ako Bog da, tokom obnašanja mandata poslanika zajedno raditi na realizaciji programskih ciljeva SPP-a, odnosno prije svega u interesu Bosnjačkog naroda ali i svih građana u našoj državi.

Što se tiče mog očekivanog budućeg mandata u Skupštini Crne Gore, a obzirom da sam se na listi PES-a našao političkim angažmanom kroz Stranku pravde i pomirenja i kao lider ove partije, će biti na raspolaganju SPP-u u Crnoj Gori, programu, načelima i principima na kojima je stranka utemeljena i samim tim SPP biti zastupljen u parlamentu CG.

Sve drugo bi bilo suprotno mojim vjerskim, moralnim, političkim i na kraju krajeva životnim principima koje sam do sada baštinio.

U prilogu rečenoga objavljujem svoju ostavku koja je djelimično prihvaćena od strane Predsjedništva SPP-a.

Uz poruku, da niko nema hipoteku u predstavljanju Bošnjačkog naroda u CG. Ja želim zdravu i poštenu konkurenciju i želim se takmiči i nadmetati u dobru sa svakim ko želi na pravi način predstavljati naš narod prije svega.