Feleć: Onakva utakmica se morala završiti spektakularno

0
314
Košarkaši Ibra su hit dosadašnjeg dijela sezone u ERSTE ligi. Rožajci su u prvom kolu na svom terenu na Bandžovom brdu pobijedili Danilovgrad, potom su u drugom osvojili Tivat, da bi u trećem proteklog vikenda, nakon produžetka, skinuli skalp favorizovanom Lovćenu u derbiju treće runde.

U međuvremenu je stigao i uspjeh na premijeri Balkanske lige protiv Vlaznije u Skadru, pa se da naslutiti, ako je vjerovati onoj narodnoj “Po jutru se dan poznaje“, da je pred ekipom sa crnogorskog sjevera sezona za pamćenje.

“Kada smo počinjali da okupljamo ekipu, nismo imali predstavu šta možemo da očekujemo od ove sezone, tako da smo riješili da idemo korak po korak. Imali smo baš iscrpljujuće pripreme, koje se sada isplaćuju. Poslije uvodne pobjede protiv Danilovgrada, osjetili smo da bi možda i mogli da imamo ovakav start sezone, a već nakon Tivta, samopouzdanje ekipe je dostiglo visok nivo. U međuvremenu, na red je došla utakmica Balkanske lige u Skadru protiv ekipe Vlaznije, gdje smo pokazali da smo tim za velika djela. I na kraju ovaj šlag na torti, meč sa Lovćenom, koji ćemo pamtiti dugo“, kazao je za FOS iskusni bek Ibra, Nedim Feleć.

Junak pobjede protiv Cetinjana je u finišu produžetka preuzeo odgovornost i u odlučujućem trenutku “opalio“ trojku, prateći sa uzbuđenjem trajktoriju lopte, koja je, na ogromnu radost njega i navijača, prošla kroz protivnički obruč, za konačnih 91:90.

“Tri dana smo pripremali meč sa Lovćenom. Moram reci da je stručni štab na čelu sa trenerom Kalićem odradio odličan posao. Znali smo da smo u dobrom momentumu, i da “pucamo” od samopouzdanja, a da su oni ima taj “kiks” kući protiv Sutjeske, što ih stavlja pod pritisak. Na kraju se ispostavilo da je derbi i bio baš pravi derbi, koji je odlučio jedan šut na isteku produžetka. Na tajm-autu je trener nacrtao akciju za mene, vjerovao je da ću, kao najiskusniji, da pogodim taj šut, a ja sam na neki način znao da onakva utakmica mora da se završi nekim spektaklom, što se na kraju desilo. Vjerovao sam u sebe, jer sam u karijeri odigrao mnogo ovakvih utakmica. Trenutak kada je lopta prošla kroz obruč je neopisiv, baš kao i reakcija svih prisutnih u dvorani. Za ovakve utakmice se živi“, ne skrivajući uzbuđenje prisjetio se bek koji je još od 2013. kapiten Rožajaca.

33-godišnji košarkaš ne želi da priča o dometima svog tima, kaže da je još prerano za to, ali obećava da ih veliki trijumf protiv Cetinjana neće “uljuljkati“.

“Najveća snaga ove ekipe definitivno je jedinstvo koje imamo. I van terena se družimo, a na terenu smo spremni da “poginemo” jedni za druge. Velika snaga su nam i navijači “Gazije”, koji nas tjeraju da izvučemo maksimum iz sebe. Mislim da je još rano pričati o dometima, jer nas čeka jos puno posla. Želja je da se ravnopravno borimo sa ekipama poput Lovćena i Sutjeske, i da od domaćeg terena napravimo “tvrđavu”, u kojoj će protivnici morati da proliju mnogo znoja da nas pobijede“, ponovo je u finišu poentirao sjajni Feleć.

Fos