Ekskluzivni snimak Sinđelića prije emisije kod Marića

0
580

Svjedok saradnik u postupku koji se vodi za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. Saša Sinđelić, bio je mjesecima pod velikim pritiskom sa više strana, da u potpunosti promijeni iskaz koji je dao pred Višim sudom u Crnoj Gori. To se da zaključiti iz razgovora koji je snimljen prije sinoćnje emisije na TV Happy.

Sinđelić je kako se čuje u snimljenom razgovoru, kazao da je na nagovore da promijeni priču o pokušaju terorizma odgovorio „da ćemo da vidimo šta može da se uradi, ali ne može mnogo jer ima previše dokaza i tu nema šta da se pegla“.

On je kazao da će „gledati da  pripremi potpisanu i ovjerenu izjavu kod advokata“, da bi se u „slučaju njegovog nestanka znalo da je to učinjeno da bi se uticalo da silom promijeni iskaz koji je dao u sudu u Crnoj Gori“.

Sinđelićev razgovor koji je snimljen dok se vozio sa nepoznatim prijateljem, prenosimo u cjelosti:

Sinđelić: Zašto su me cimali, zvao me Marić nekoliko puta na moj broj, da bi ja dao intervju i ja sam hteo da dam intervju da je… ovima mater. Zamisli da klepim Marića po ušima, ali šta se dešava, oni normalno prisluškuju telefon… NEJASNO.

Ali šta se dešava, oni mi kažu da se situacija promenila i da bi priča iz Beograda bila bolja. U prevodu da ja oprostim Demokratskom frontu ono što je radio, što su me sjeb… i izdali ovamo, tamo, da ih pokrijem. A u prevodu ja njemu kažem – jesam li ja vas upozorio da ne čačkate Rusiju, e sad kad su vam jeb… mater vi biste da pegalm ono što ste zaje….

Ja sam rekao da ćemo da vidimo šta može da se uradi, ali ne može da se uradi mnogo ima previše dokaza i tu nema šta da se pegla. Ali ja sam samo kupio vreme, sada ću da idem stvarno da sečem drva i ostavim sve telefone da ne može da im se uđe u trag. Idem u tri p… matrine da sečem drva i nema me nigde dok postupak traje. Gledaću da vatam krivinu ali ako nešto oće i da probaju, bežim. Neće dobiti izjavu od mene, jer neću da oprostim ovim g…… jer ne volim da se neko ponaša tako kako su se oni ponašli prema meni. Sad ja treba prema njima da učini na volju.

Angažovao sam advokaticu da bilo šta ako mi se desi obavesti sud da sam otet i da pokušava na mene da se utiče na silu. Ja neću ni slučajno da dozvolim ovo. Uzeo mi je lap top na foru, jer mi nije radila tastatura. Oni će da mi ga vrate, ali će svašta da ubace u njega…

Pre nego što sam dao lap top obrisao sam pretrage, mada nisam ništa radio što bi oni mogli da iskoriste. Prošlo je vremena dosta i nisu me kontaktirali, ali imajte u vidu da smišljaju, kako bi mogli da okrenu priču. Da sad ide ona priča mi nemamo ništa s tim, oružje se slučajno pojavilo, a ovi Rusi su u Beogradu čitali novine, ali to nije tako.

Pitao me on je li ti dolazi neko, i žašto mi ovi iz Crne Gore ne pomognu, a ja mu kažem da nemam ni dinar prebijeni. Oni to čuju ali njima nije jasno zašto se meni ne da. Imao sam pravo da to tražim od suda, ali nisam uzeo jer bi oni rekli da sam sad sa njima. Ovako su rekli da su me odjeb…

Dolazili su nekoliko puta novinari na kapiju, ali ja to samo vratim. Dolazio i jedan iz Crne Gore davno, pa pita me „kako te nađu“ – pa rekao sam u sudskom postupku gde živim, neko im kaže gde živi Sinđa. Tako, ta priča je prošla kako je prošla, ali ja ću da se sklonim i da radim. Skloniću se u šumu i izgasiću sve telefone, jer bolje sprečiti nego lečiti.

Gledaću ja da pripremim jednu izjavu advokatici, potpisanu i overenu, u slučaju mog nestanka da je to učinjeno da bi se na mene uticalo silom da promenim iskaz koji sam dao u sudu u Crnoj Gori. To ću da ostavim kod nje da stoji za slučaj da pokušaju da me otmu i utiču na promene.

(Standard)