Dva maloljetnika sa gas maskama uhvaćena u krađi

0
2624

Službenici policije sinoć oko 22.30 časova, su izveli zasjedu u dijelu grada gdje se nalaze poslovni objekti u vlasništvu A.M., i tom prilikom zatekli dva maskirana lica sa gas maskama, kako vrše provalu u ovaj objekat.

„Jedno lice se nalazilo u objektu i dodavalo drugom licu mašine kroz prozor. Policijski službenici su ih tom prilikom uhapsili i utvrdili da se radi o A.F. (17) i M.K. (16), oba iz Rožaja. Od njih su u službenim prostorijama uzete u prisustvu roditelja i službenika Centra za socijalni rad“, navodi se u saopštenju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su imali namjeru da ukradu radne mašine vrijednosti od oko 2.000 eura.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se protiv ova dva lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da su počinila KD teška krađa.

Takođe, službenici policije su rasvijetlili tešku krađu koja je počinjena na štetu A.C., 18. oktobra 2018. godine, kojom prilikom mu je obijena kuća i ukraden televizor i konzola Play Station 4.

Krivična prijava za ovo krivično djelo biće podnijeta protiv M.Š. (19) iz Rožaja, koji se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana lokalan potraga.

Ukradeni predmeti su pronađeni kod trećeg lica i vraćeni su vlasniku.

„Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.Š. obio još četiri vikednice iz kojih nije otuđio ništa. O događaju je obaviješten državni tužilac i on se u odnosu na ova djela izjasnio da se radi o KD uništenje i oštećenje tuđe stvari čije se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi“, navode iz UP.