DRITAN OBIŠAO MJESNE ZAJEDNICE BALOTIĆE I PLUNCI

0
576

U susretim lokalnim izborima zakazanim za 27. maj lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, potpredsjednik te stranke Filip Adžić i nosilac izborne liste URA u Rožajama Husein Ljaić sa ostalim kandidatima za odbornike obišli su domaćinstava u rožajskim mjesnim zajednicama Balotiće i Plunići, saopštili su iz ove partije.

Kažu da se građai ovih rožajskih mjesnih zajednica suoćavaju sa mnogim problemima koji uglavnom traju decenijama.

“Problem građana Balotića je prije svega putna infrastruktura a posebno dionica puta “Crešnje“. Putevi su krajnje rizični za prohodnost a posebno u zimskom periodu kad su građani prinuđeni da ručno čiste pomenutu dionicu puta. Izgradnja i rekonstrukcija puta traje već 30 godina. Osim toga, alarmantni problem i ovog mjesta je nezaposlenost, iseljavanje ali i nemogućnost plasiranja na tržište proizvoda sopstvene radinosti ovih mještana”, ističe se u saopštenju.

“Problem građana Plunića je putna infrastruktura, nezaposlenost, nacionalna diskriminacija (većinu stanovništva čine Albanci) a nemaju školu na albanskom niti mogućnost da svoju djecu školuju na maternjem jeziku. Obećanja koja datiraju skoro 30 godina nikad nijesu realizovana. Prirodna bogatsva šuma koje posjeduje ovaj kraj Rožaja na sporran način koriste moćni pojedinci preko koncesija”, zaključuje se u saopštenju.