DPS ODRŽAO TRIBINU U BAŠČI I BIJELOJ CRKVI

0
860

Sa predizborne tribine izborne liste „Za dobro gradjana Rožaja. Pobjednički! DPS- Milo Đukanović“ za mjesne zajednice Bijela crkva, Bašča, Lučica i Grižice jasno poručeno da DPS ima mlade, učene i mudre ljude, ljude od riječi koji se ne plaše promjena jer znaju da su nekad živjeli bolje te je stoga vrijeme da se probudimo iz četvorogodišnje kome i da 27. maja bez dileme zaokružimo broj 8 i upišemo pobjedu za dobro našeg grada.
Kandidat za odbornika doktor Miloš Bulatović zahvalio je mještanima u Bijeloj crkvi na ukazanom povjerenju svih ovih godina i naglasio da je DPS uvijek pružala podršku i unapređivala kvalitet života ove mjesne zajednice. Bulatović je pozvao birače da daju glas za zajedništvo i zaokruže broj 8, broj sigurne i zajedničke budućnosti.

Dušan Garović, takođe, kandidat za odbornika , istakao je da će se Demokratska Partija Socijalista posebno truditi da mladim ljudima obezbijedi bolje uslove za život na ovim prostorima. Kazao je da DPS-a na najbolji mogući način predstavlja Rožaje za koje se istinski borimo.
Profesorica crnogorskog jezika i kandidatkinja za odbornicu Adela Kuč Halilović kazala je mještanima mjesnih zajednica Bašče, Lučica i Grižice da je udarac jezika jači od oštrice mača, a nepostojeća koalicija BS, SDP, kako je naglasila, ,,tukla” je naš grad i naše sugrađane i jezikom i djelom. ,,Kiša postrojenja se upalila, ali samo u njihovim glavama, a narod je dobio isto što i dijete koje sipa vodu u rešeto”. Istakla je da je DPS živio sa nama u povjerenju i da je dvije decenije ostavljao pečat uspjeha. Sada je tu da ponudi svježe ideje i da na podjele i mržnju naših protivnika odgovori ljubavlju prema gradu, prema našoj djeci i svim budućim generacijama.
Prisutnima na tribini izborne liste „Za dobro gradjana Rožaja. Pobjednički! DPS- Milo Đukanović obratio se i član glavnog odbora DPS-a i bivši predsjednik opštine Nusret Kalač, koji je kazao da će DPS-a sigurno biti dio vlasti i da ta partija neće dozvoliti da Rožaje kulturološki i intelektualno propada. Nusret Kalač je poručio da još ima vremena da se nadoknade 4 izgubljene godine, ali da ne može nadoknaditi osam godina, ukoliko bi Bošnjačka stranka još jednom pobijedila.

Nosilac liste prof, dr Bećir Kalač je i na ovoj konvenciji ukazao na prazna obećanja aktuelne vlasti i naveo sve probleme sa kojima se Rožaje suočava. Kazao je da Demokratska Partija Socijalista ima mnogo rješenja koja će pomoći Rožajama da povrati svoj nekadašnji ekonomski status i poboljša život svih građana bez obzira na partijsku pripadnost.