Đurišić na kafi sa Abazovićem i Kneževićem

0
16

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i lider Demokratske narodne partije DNP i predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević, sastali su se danas u jednom podgoričkom restoranu sa nekadašnjim izvršnim direktorom i predsjednikom Borda direktora Montenegro Airlinesa Zoranom Đurišićem.

Prema pisanju CdM-a, razgovarali su o funkcionisanju nacionalne avio kompanije čiji su avioni prizemljeni, a gašenje najavila Vlada Zdravka Krivokapića.

Abazović i Knežević su sa Đurišićem, koji je kompaniju vodio od osnivanja 1995. godine do jula 2008, kada je izabran za šefa Borda direktora gdje je bio do marta 2013. godine, razgovarali o mogućnostima da nacionalni avio prevoznik nastavi da leti u narednom periodu kako bi se premostio jaz do pokretanja nove avio kompanije.

Takođe, Abazović i Knežević su se sastali sa Đurišićem zbog određene dokumentacije vezano za MA u periodu kada je on bio na čelu nacionalne avio kompanije.

Đurišić im je, navodno, tokom razgovora predložio i da direktor nove crnogorske avio kompanije, zbog stručnih eferenci, bude Petar Glomazić, bivši izvršni direktor MA.