Disciplina i odgovornost građana Crne Gore prikazani u reportaži Channel 4 News iz Londona

0
107

U reportaži “Channel 4 News” iz Londona, emitovani su kadrovi pustih ulica glavnog grada Crne Gore tokom aprila, čime je naša zemlja prikazana kao ona koja je pokazala visok nivo odgovornosti i discipline u borbi sa pandemijom.

Riječ je o globalnom projektu kojim je ova uticajna britanska TV kuća putem video materijala snimljenih tokom pandemije, željela da vjerno prikaže atmosferu na ulicama u svakoj pojedinačno zemlji na svijetu.

“Korona virus je pogodio svaku državu na svijetu. Potpuna zatvaranja, policijski časovi, karantini, potvrđeni slučajevi ili ne, neke zemlje su neprepoznatljive, a za neke se poslovi nastavljaju gotovo kao i obično”, ističe “Channel 4 News”.

Kako dodaje, zahvaljujući pravovremenoj i efikasnoj reakciji nadležnih institucija i poštovanju propisanih mjera za spriječavanje infekcije od strane građana, Crna Gora je danas u prilici da se promoviše kao destinacija koja je pokazala visok nivo odgovornosti i predano radi na očuvanju zdravstvenog ambijenta, u kojoj su bezbjednost i sigurnost građana i turista prioritet.

Reportažu “Channel 4 News” iz Londona o globalnom uticaju pandemije na sve zemlje svijeta, u okviru koje su posredstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore objavljeni i kadrovi Podgorice možete pogledati u videu.