Čuvara ubio sa 15 metaka

0
763

Dječak  u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru mesec dana je podrobno pravio plan uključujući i spisak za likvidaciju.

Očigledno je da je bio odlučan u namjeri da počini krvavi pir i da nije dozvolio da mu se iko na tom putu nađe. Do te mjere je bio rešen da pobije učenike da je na početku smrtonosnog pohoda u radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića ispalio 15 metaka, iako su bili dobri prijatelji, pišu srbijanski mediji.

Naime, Vlahović je bio omijen i među djecom i među zaposlenima u školi. U sjajnom odnosu je bio i sa svojim ubicom. Kako saznajemo, njih dvojica su imala običaj da razmjenjuju poruke i van škole, do te mjere su bili dobri.

Međutim, sve to nije poljuljalo dječaka u namjeri da načini krvoproliće. Vlahović mu nije bio na spisku za ubijanje, ali mu se na tom putu našao kao prva prepreka i zato ga je ubio.

Kasnije je nastavio da ubija, a život je oduzeo i drugovima.

„Nije birao na koga puca, neki od ubijenih bili su mu drugari. Ja sam bio u drugom kabinetu kad smo čuli pucnje, a onda su došli da nas sklone kad je došla policija, sprovodili su nas na drugu stranu, ali sam video dve drugarice da leže i ne pomeraju se“, rekao je jedan od učenika škole kroz suze za Kurir i dodao:

„Nisam znao da ih je ubio. Drugari su se skrivali ispod klupa i bežali po učionici, ali nisu uspeli da se spasu. Pobio je decu i svoje prijatelje, ne znam šta će sad biti“.

Prema njegovim riječima ubica nije bio toliko problematičan, samo „čudan i malo ljudi se sa njim družilo“.