Britanska ambasadorka Karen Medoks posjetila Rožaje

0
1

Delegaciju Ambasade Velike Britanije dočekali su predsjednik Opštine Rahman Husović i šef Kabineta predsjednika Emir Kuč.

Predsjednik Husović i ambasadorka Medoks su u toku sastanka u zgradi Opštine razgovarali o razvojnim prioritetima Rožaja kao i o budućim aktivnostima lokalne samouprave u pravcu dostizanja zacrtanih ciljeva od javnog interesa.

“Rožajska lokalna samouprava u kontinuitetu ulaže sredstva u izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture. Cilj nam je da modernizujemo puteve kako bismo razvijali privredu i pripremili se za novo turističko poglavlje. Posebnu nadu polažemo u buduća strana ulaganja i ovim putem pozivam sve relevantne evropske i domaće institucije i organizacije da nam pruže podršku na tom putu”, kazao je prvi čovjek opštine i u nastavku nabrojao kapitalne projekte koji se sprovode na teritoriji Rožaja.

Njena ekselencija je u pratnji predsjednika Husovića i njegovih saradnika obišla i lokaciju budućeg ski centra Hajla-Štedim kako bi se informisala o pojedinostima vezanim za dalju realizaciju tog projekta, te o njegovom značaju na polju razvoja zimskog i ljetnjeg turizma u Rožajama.

Tamo su je dočekali predstavnici Turističke organizacije na čelu sa direktorom Nedžadom Murićem, sekretar Sekretarijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine Rusmir Džudžević, direktor Direkcije za izgradnju, investicije i saobraćaj Armin Honsić i predsjednik Planinarskog kluba “Ahmica” Miho Pepić. Oni su prestavili aktuelnu turističku ponudu Rožaja i viziju razvoja turizma koja će biti bazirana na savremenom ski centru i bogatim smještajnim kapacitetima u okviru njegovog kompleksa.