Brđanin: Ko o čemu, konvertit Dobrosavljević o Crnoj Gori

0
0

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Eldin Brđanin kazao je da je Vladimir Dobrosavljević, jedan od najvećih konvertita na političkoj sceni Srbije, prešao put od „Vučić je diktator i da mora da ode sa vlasti“ – što je izgovarao sa pozicije funkcionera stranke Vuka Jeremića – do savjetnika Vučićeve ekspoziture, u Crnoj Gori, Demokratskog fronta i veličanja srpskog predsjednika na opskurnim medijima.

– Na jednom takvom – opskurnom i šovinističkom – tamo gdje prepoznatljivi glasovi razuma iz regije post-aju “ustaška đubrad” i “plaćenici”, logično je da Dobrosavljević i njemu slični bivaju uvaženi kao relevantni sagovornici. U krizi sopstvenog identiteta, Dobrosavljević se bavio crnogorskim. Šta je tamo zborio, nije ni važno, jer ga njegov javni i politički angažman, posebno ovaj konvertitski, diskfalifikuje u svakom smislu – kazao je Brđanin.

U saopštenju dostavljenom javnosti, Brađanin je napomenuo da, koliko uticaja imaju i Mandić i njegov savjetnik Dobrosavljević na politička zbivanja u Crnoj Gori, više je nego očigledno, pošto se politika Demokratskog fronta svela na dva principa: ucjenu Vlade radi uhljebljivanja rodbine i stranačkih kadrova, sa jedne strane i poltronstvo prema vlastima u Srbiji, sa druge.

– U smislu ovog drugog, dakle poltronstva, tumačimo i ovaj medijski doprinos konvertita Dobrosavljevića – rekao je Brđanin.