Abazović novi premijer, Crna Gora dobila novu Vladu

0
281

Poslanici su danas na Cetinju izabrali 43. Vladu na čijem čelu je premijer Dritan Abazović. Vlada ima 18 ministarstava, 20 ministara (dva bez portfelja) i četiri potpredsjednika, i rok joj je ograničen na godinu dana. O predlogu za program rada i sastav Vlade izjašnjavalo se 48 poslanika, 45 je bilo za, tri protiv a uzdržanih nije bilo.

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarka evropskih poslova je Jovana Marović, potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivred Vladimir Joković, potpredsjednik Vlade zadužen za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane Raško Konjević, potpredsjednik Vlade zadužen za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Ministar pravde je Marko Kovač, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, ministar javne uprave mr Maraš Dukaj, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, ministar prosvjete Miomir Mijo Vojinović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministarka kulture i medija Maša Vlaović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović.