Abazović: Fejzić je zaboravio da smo im dali zemljište od nekoliko milona eura u Podgorici

0
789

Na pitanje o budžetskim izdvajanjima za Srpsku pravoslavnu crkvu, u visini od gotovo 600 miliona eura, Abazović je kazao kako ga treba postaviti Ministarstvu pravde.

„To je pitanje za Ministarstvo pravde, sve vjerske zajednice dobijaju određenu sumu pomoći od države“, naglasio je Abazović.

Odgovorio je i na pitanje reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića.

„Ne želeći da polemišem sa reisom Islamske zajednice, samo želim da kažem da, kada postavlja stvari tako kako ih je postavio, on zaboravlja činjenicu da Vlada besplatno dodijelila višemilionsko zemljište za izgradnju islamskog centra na Koniku. Neka na tih 10.000 (od Ministarstva pravde) doda još šest nula, još toga da doda tome, pa će doći do pet ili šest miliona“, naglasio je on.

Kazao je kako su „stvari izvađene iz konteksta“.

Podsjetimo, tokom prošle godine, Ministarstvo prosvjete je Srpskoj pravoslavnoj crkvi opredijelilo 585.000 eura, a svim drugim vjerskim zajednicama manje od 30.000. Riječ je o informaciji koja je javno objavljena u elektronskoj verziji godišnjeg izvještaja na sajtu tog ministarstva.

Pritom, riječ je samo o dijelu sredstava usmjerenih Srpskoj pravoslavnoj crkvi iz budžeta Crne Gore tokom prošle godine, s obzirom na to da je bilo još odluka Vlade o pomoći toj vjerskoj organizaciji, poput one o podršci njenim privatnim obrazovnim ustanovama.