Opština Rožaje predstavila investicije za 2022 u vrijednosti od skoro milion eura

0
574

Građani opštine Rožaje, nevladine organizacije i ostali subjekti imali su priliku danas, (22. februar 2022.) da prisustvuju Javnoj raspravi koja je održana u sali JU Narodne biblioteke Rožaje, povodom Nacrta programa investicionih aktivnosti Opštine Rožaje za 2022. godinu.

Ispred lokalne samouprave Javnu raspravu otvorio je šef Službe predsjednika, Emir Kuč, zatim je uvodno obrazloženje dao direktor Direkcije za investicije, izgradnju i saobraćaj Opštine Rožaja, Armin Honsić.

Nacrt programa investicionih aktivnosti Opštine Rožaje za 2022. godinu obuhvata tri kategorije, i to: Objekti komunalne infrastrukture, zatim lokalni putevi i izrade projekte dokumentacije. Budžetska sredstva u ovoj godini iznose 705.000 eura, međutim, zahtjevi koje dobijamo imaju vrijednost 5 miliona eura i samim tim nismo u mogućnosti odgovoriti na svaki dospjeli zahtjev, ali, svakako da Nacrtom ovog Programa nastojimo investirati u prioritetnim djelovima opštine”, istakao je Honsić.

Nakon toga, prisutnim se zahvalio na velikom odzivu i predsjednik Opštine Rožaje, Rahman Husović.

Rad lokalne uprave je transparetan i radimo da obuhvatimo sve mjesne zajednice koliko je u našoj mogućnosti shodno sredstvima Budzeta. Ipak, trebamo biti svjesni da u opštini postoji 66 naselja, i samim tim nije ostvarivo rasporediti opredijeljena investiciona ulaganja u sve djelove opštine. Raduje me činjenica da su sredstva za investicione aktivnosti za 2022. godinu uvećana i iznose blizu 706.000 eura, dok su sredstva iz prošle godine iznosila 552.000 eura”, kazao je Husović.

Nakon obraćanja Predsjednik je otvorio Javnu raspravu, čime su prisutni konstruktivno diskutovali i dali predloge u cilju što efikasnije izrade Nacrta investicionih aktivnosti za tekuću godinu.

Predsjednik se zahvalio svim prisutnima što nastoje da zajedno učestvuju u rješavanju problema naše zajednice, naglasio da su zahtjevi opravdani, te zamolio za razumijevanje podsjetivši na rezultate iz prethodne godine, te da u toku svog dvogošnjeg mandata iza sebe ima brojne realizovane investicije. On je takođe naglasio da je prioritet njihovog djelovanje interes građanja, bez razlike na gradska ili seoska područja. Još jednom je pozvao sve prosutne da nastave sa konstruktivnim izlaganjima i time zajedno ne samo planiramo nego i realizujemo značajne investicije u narednom periodu.