Premijer Marković čestitao Kurban Bajram

0
129

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjeroispovijesti Kurban-bajram sa željom da veliki praznik provedu slaveći život i podstičući povjerenje i uvažavanje među ljudima.

„I ovom prilikom s ponosom podsjećam da smo na temeljima međuvjerskog i međunacionalnog sklada, izgradili nezavisnu i evro-atlantsku Crnu Goru, koja je vjekovima bila siguran dom za sve dobronamjerne ljude. Uvjeren sam da je i u vremenima koja su stavljala na iskušenje Crnu Goru, naše povjerenje jednih u druge, dakle u prijatelje i komšije, snažno doprinosilo očuvanju mira i suživota. Stoga i danas, kada je Crna Gora na stabilnom putu razvoja i napretka, svojim djelima treba da ostanemo primjer zemlje u kojoj su unutrašnja stabilnost i sklad osigurali bolji život svake porodice i svakog pojedinca“ – navodi se u bajramskoj čestitki premijera Duška Markovića upućenoj reisu Fejziću.

„Uvaženi reise, neka blagi bajramski dani nadahnu vjernike da u duhu jedinstva i dobročinstva doprinosimo našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori“ – zaključuje čestitku predsjednik Vlade Duško Marković.