Nurković: Sve aktivnosti Vijeća su odložene do daljnjeg

0
113

Dan Bošnjaka, 22.mart, zauzima posebno mjesto u kalendaru bitnih datuma u historiji Bošnjaka Crne Gore. Prije sedamnaest godina, Bošnjaci u Crnoj Gori su sjeli za isti sto, ostavivši po strani svoje političke, ideološke i druge razlike, i tada potpisali Deklaraciju o reafirmaciji imena i donijeli važnu historijsku odluku.


Bošnjačko vijeće je Planom rada za 2020.godinu predvidjelo niz aktivnosti kako bi obilježili Dan Bošnjaka Crne Gore. Međutim, zbog trenutne situacije sve aktivnosti Vijeća su odložene do daljnjeg.


Svi smo svjedoci nesreće koja je zadesila cijeli svijet. Korona virus hara, uzima žrtve bez obzira na vjeru, naciju i boju kože. Pozivamo vas da budete odgovorni, ostanite kućama i na taj način sačuvajte sebe i ljude oko vas. Molimo vas da poštujete naredbe i preporuke nadležnih organa kako bi negativne posljedice pandemije sveli na minimum.
Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori podržava sve odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i shodno svojim mogućnostima će podržati sve aktivnosti koje doprinose prevazilaženju ovog problema.

Stoji u saopštenju koje potpisuje Ejup Nurković, predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori