Premijer na snimanju serije „Biser Bojane“

0
169

Premijer Duško Marković posjetio je danas mjesto snimanja nastavka serije “Biser Bojane” na Velikoj plaži gdje je razgovarao sa glumcima i autorima serije.

Glumac Milutin Mima Karadžić, koji je na čelu ekipe autora serije, i reditelj Miodrag Karadžić upoznali su Markovića sa aktivnostima.

“Biser Bojane” je savremena, romantična akciona komedija. Njena priča počinje u Beogradu i Trstu, ali se završava u Crnoj Gori, u starom Ulcinju, i na Adi Bojani.

Realizovaće se osam novih epizoda koje će biti emitovane na nacionalnnim televizajama u državama regiona.

“Snimanje serijala koštaće 560.000 eura. Vlada Crne Gore i Radio i televizija Crne Gore participiraće značajno u tom iznosu”, saopšteno je iz Vlade.

Marković je iskazao je zadovoljstvo viđenim i ocijenio da su promotivni benefiti serije po našu zemlju ogromni.

Foto: Vlada Crne Gore

“Serija nam daje nam priliku za promociju kulturnih i turističkih potencijala Crne Gore. Ovakvi filmski poduhvati su od posebnog značaja za brendiranje naše zemlje kao filmske destinacije i za razvoj svakog vida turizma, pa i specifičnog “filmskog turizma””,  ocijenio je premijer.

Sastanku sa premijerom prisustvovali su generalni direktori Radio i televizije Crne Gore Božidar Šundić i Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i poslanik Luiđ Škrelja.