Zukorlić dobio obezbeđenje jer mu prijeti ISIL

0
474

Narodni poslanik i predsjednik Odbora za obrazovanje u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić dobio je službeno obezbeđenje zbog prijetnji likvidacijom, koje mu je putem društvenih mreža uputila oružana grupa Islamska država Irak i Levant.

Proteklih godina spisak štićenih osoba je prepolovljen, ali je Zukorlić jedan od rijetkih koji su dodati na spisak, navodi beogradski dnevni list Blic, pozivajući se na neimenovani izvor, i dodaje da je povod za obezbeđenje poziv na njegovu likvidaciju.

Na portalu Rumi, koji je pod kontrolom ISIL-a, objavljen je tekst u kojem se poziva na smrt Zukorlića, ali i još nekoliko verskih autoriteta iz Bosne i Hercegovine.

Službe ozbiljno shvatile prijetnje

„Prijetnje Zukorliću nadležne srpske službe su ozbiljno shvatile, zato je i dobio službeno obezbeđenje. Pitanje je do kada će ono trajati, jer u većini slučajeva je mnogo lakše dati nekome obezbeđenje nego ga posle povući. Takva odluka povlači veliku odgovornost, pošto se i donosi na osnovu ozbiljnih procjena.

Kako list navodi, ovu informaciju je potvrdio i sam Zukorlić.

„Obezbeđenje sam dobio zbog ugrožene bezbijednosti, zbog prijetnje ubistvom ISIL-a. Prijeteći video klip objavljen je putem Facebooka“, rekao je Zukorlić.