Zajednički iftar Opštine Berane i Medžlisa islamske zajednice

0
643

Opština Berane i Medžlis islamske zajednice iz tog grada organizovali su, povodom ramazanskog posta, treći zajednički iftar.

Izražavajući zadovoljstvo što je rukovodstvo Opštine Berane prepoznalo značaj i vrijednost zajedničkih druženja kroz ramazanski post, beranski imam Rahim Muratović je podsjetio da je iftar, čiji je pokrovitelj Opština
Berane postao tradicija u tom gradu.

“U to ime upućem riječi zahvalnosti predsjedniku opštine, gospodinu Šćekiću, koji je bio domaćin i ovog iftara“, kazao je imam Muratović, podsjetivši ujedno da su se mijenjala razna vremena, ali je suživot građana Berana uvijek bio primjer drugim sredinama.

Izaslanik reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rejhan efendija Hot, je takođe zahvalio predsjedniku opštine na ovom lijepom gestu i potom poučno govorio o značaju ramazanskog posta, njegovim vrijednostima i porukama.

Šćekić je istakao da je zajednički iftar trenutak da se pošalju riječi zajedništva, jer prema njegovim riječima, ni u Beranama, ni u Crnoj Gori, nijesu potrebne podjele po bilo kojoj osnovi.

“Ja ću još jednom podsjetiti da beranska islamska zajednica ostavlja svoj istaknuti trag u svim oblastima kako kulturnog, tako i sportskog, privrednog, društvenog života, ne samo u ovom gradu, Crnoj Gori, nego i na internacionalnom nivou što vašoj zajednici daje poseban pečat kvaliteta i uspješnosti djelovanja“, naveo je predsjednik opštine i ujedno čestitao predstojeći Ramazanski Bajram.