Za pedofilom i otetim djetetom se i dalje traga

0
178

Policijska potera za Ninoslavom Jovanovićem, serijskim silovateljem poznatijim po nadimku Malčanski berberin, traje je od kako su se pojavile prve indicije da on ima veze sa otmicom dvanaestogodišnje Monike Karimanović koja je nestala 20. decembra, rano ujutru, na putu do škole. Za njim tragaju specijalne jedinice MUP-a, nekoliko stotina policajaca, psi tragači, a na teren nadleću i helikopteri.

Nebojša Petković, penzionisani inspektor niške policije koji je 2005. godine rukovodio hapšenjem Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, ističe da je ovaj begunac opasan po svakoga.- Prošli put smo ga locirali na istom potezu, u selu Jasenovik, ovoga puta je otišao dalje u Knjaževac. Ono što je najbitnije što smo tada radili a što se i sad mora činiti je da ne ostane ni trunka sumnje da je i dalje na terenu koji je pretražen – rekao je on.

Još jedan meštanin ovog sela prijavio je policiji da je u nedelju u 6.30 Malčanski berberin od njega zatražio flašu vode jer mu se, kako je rekao, pokvario kamion. On je rekao da je devojčica stajala 10 metara od njega. Nakon što je dobio vodu, Malčanski berberin je pitao gde je put za Orešac, selo u kom se krio narednih dana i gde je, u kući svog rođaka, ošišao devojčicu…